Mange forældre kæmper med at få deres baby til at sove igennem om natten. Det kan være en lang og hård kamp, men der er heldigvis hjælp at hente. I denne artikel deler vi nemlig ud af vores bedste tips og tricks til, hvordan du kan få din baby til at sove igennem fra starten.

Etablér en konsekvent sengetid

Begynd med at etablere en fast rutine, som du og dit barn følger hver aften, inden I går i seng. Dette bør omfatte aktiviteter som f.eks. badetid, læse historier, synge sange og meget mere! Sørg for at holde den samme rækkefølge af aktiviteter hver aften, så dit barn begynder at genkende det, der kommer, og forbinder det med søvn.

Skab et behageligt sovemiljø

Et hyggeligt og komfortabelt rum er nøglen til at hjælpe dit barn med at falde hurtigt i søvn og sove længere. Sørg for at bruge lysblokerende gardiner eller persienner for vinduerne, hvis det er nødvendigt, juster temperaturen, så det ikke er for varmt eller koldt for dit lille barn, vælg passende sengemateriale (f.eks. 100 % bomuld lagner og tæpper), og brug lydreducerende materialer (f.eks. tykke tæpper) for at dæmpe eventuelle støjforstyrrelser.

Hold spisetiderne konsekvente

Tidspunktet for amningerne kan også have en indvirkning på søvnen – prøv at holde dem så regelmæssige som muligt og undgå sene snacks eller drikkevarer, der kan forstyrre dit barns tidsplan. Hvis du ammer, skal du sørge for, at barnet er mæt, inden du lægger det til at sove om natten, og hvis du giver flaske, skal du altid tilbyde barnet en fuld portion, inden du lægger det i sin vugge eller vugge.

Anvend en slyngevugge

Du kan også bruge en slyngevugge eller en gyngestol til at hjælpe dit barn med at falde til ro. Denne form for rytmisk bevægelse er beroligende og velkendt – den efterligner de naturlige bevægelser i livmoderen og vil hjælpe dit barn med at falde i søvn. Ved at tilslutte en motor til din slyngevugger, kan de vugge barnet i søvn helt automatisk. Se de forskellige vuggemotorer på Vuggemotorguiden

Lad barnet sove med en tyngde sovepose

En sovepose med vægt er et godt redskab til at få dit barn til at sove hele natten. Den er designet til at efterligne følelsen af at blive holdt, hvilket kan være betryggende og hjælpe barnet til at slappe hurtigere af. 

Overvåg aktiviteten i løbet af dagen

Det er vigtigt at sikre, at dit barn får nok stimulering i løbet af dagen – det vil hjælpe det med at trætte det, så det er mere tilbøjeligt til at falde hurtigere i søvn i sengentid. Det kan være at lege med legetøj, gå en tur eller lege udenfor (hvis vejret tillader det!) og lave andre aktiviteter, der holder dit lille barn fokuseret og opmærksomt.

Undgå søvn-associationer

Hvis du skaber associationer mellem visse aktiviteter og søvn, kan det være svært at få dit barn til at falde i søvn uden disse aktiviteter – prøv at undgå det! Hvis du f.eks. altid giver dit barn mad før sengetid, kan det begynde at forvente det samme hver aften, for at det kan falde i søvn. Skab i stedet et miljø, der er behageligt og fremmer afslapning, uden at der er nogen specifik aktivitet forbundet med det – på den måde får dit barn ikke brug for en “krykke” for at falde stille og roligt i søvn.

By admin