Mange kan have svært ved at finde balancen mellem ens privatliv og ens arbejde. Det er ikke alle arbejdspladser, som tillader at bruge meget tid med familien. Mange virksomheden, i sær hvis du er af yngre alder, forventer at du bliver på jobbet længe og leverer resultater ud over det sædvanlige. Nedenfor er der samlet 10 tips til at lykkeligere familie, hvor hvert et tip kan hjælpe jer et skidt tættere på hinanden.

Balancen mellem arbejde og hjemmeliv

Det er ikke nemt at afbalancere dit arbejde- og hjemmeliv, men hvordan du styrer det, kan gøre ret stor forskel på dit forhold til din familie. At have en balance mellem arbejde og hjem – at kunne arbejde på en måde, der passer til familieforpligtelser og ikke er begrænset til 9 til 17 – øger selvværdet. Da du ikke altid skal bekymre dig om at forsømme dine ansvarsområder inden for familielivet, hvilket gør dig mere i kontrol med dit liv. Din familie vil blive gladere for at se dig oftere.

Pas på dig selv

Forældre bruger ofte deres tid på at passe på alle andre i familien og glemmer tit sig selv. Hvis du ikke kigger efter dig selv og dine behov, kan du ende med at være ulykkelig og vred, og du vil ikke være i stand til at give dine børn den støtte, de har brug for. Indrøm for dig selv, at du rent faktisk har egne følelser og behov. Det er ikke egoistisk at forkæle sig selv en gang imellem! Det behøver ikke at være dyrt – men at lægge noget tid til at gøre lige hvad du vil gøre, selvom det kun er 10 minutter om dagen – er så vigtigt.

Disciplin

I stedet for at tænke på disciplin som en straf, bør du bruge den som en måde at lære dine børn på, hvordan de kan imødekomme deres behov uden at skade eller fornærme nogen. Mens du måske er vred, kan det hjælpe med at holde roen og lære dit barn, hvordan han eller hun kunne have håndteret situationen anderledes, og hvordan han eller hun kan gå om situationen anderledes næste gang. Denne måde er både mere positiv og meget mere konstruktiv.

Sæt grænser

Vi bruger ofte grænser for at beskytte børn mod skade eller fare. Men det er vigtigt, at du forsøger at forklare, hvorfor grænser er der, snarere end at udstede ordrer – for eksempel, hvis du trækker dem væk fra en åben ild, forklar hvorfor. Børn kan være tilbageholdende med at følge instruktionerne, hvis forældrene kommandere dem. En forklaring på hvorfor instruktionerne er vigtige vil dog hjælpe dit barn med at forstå og derfor samarbejde.

Kommunikation

Kommunikation er vigtig – både i de gode og de knap så gode tider. Børn har ofte svært ved at sætte ord på deres følelser og bare ved at vide at deres forældre lytter kan være nok. Tal om dig selv – ikke kun om dine problemer, men om dit daglige liv. Hvis de føler sig inkluderet i de ting, du gør, er de mere tilbøjelige til at se værdien af ​​at inkludere dig i de ting, de gør.

Kvalitetstid

Prøv at organisere tid sammen som en familie et par gange om ugen – måske tre måltider om ugen kan I sidde ned for at spise som en rigtig familie. Dette vil give alle en chance for at forbinde og tale om de vigtige emner, samt de mere sjove emner. Bede dine børn om at hjælpe dig med opgaveløsningerne eller at løbe ærinder. De kan protestere, men de vil føle sig inkluderet i dit liv i stedet for at føle sig som en outsider.

Fælles beslutninger

Med ældre børn er det normalt for dem at teste grænsen for at se, hvad de kan komme afsted med. Det kan være nødvendigt at tilpasse grænser, når børn vokser til teenagere – det kan endda hjælpe med at involvere dit barn i forhandlingerne om nye grænser. For mange restriktioner vil være svært at holde på toppen af, så det er en god idé at finde ud af, hvilke grænser der virkelig er vigtige for dig, f.eks. Dem til dine børns sikkerhed, og hvilke grænser er ikke værd at kæmpe om. Med færre begrænsninger vil dine børn sætte pris på, at grænserne du sætter er seriøse.

Trøst hinanden og vær der for hinanden

Det er vigtigt for en familie at være der for hinanden gennem de hårde tider, såvel som de gode tider. Hvis der er en familietragedie, eller et familiemedlem har et problem, kan sammenhold virkelig hjælpe. Dine børn vil have brug for din hjælp på dette tidspunkt, og det er vigtigt at være åben og kommunikere med dem. De skal have forhåbninger og forklaringer og vil reagere forskelligt afhængigt af deres alder. Det kan også hjælpe med at tale med nogen upartisk.

Vær fleksibel

Mere end noget, vil børn bare bruge tid sammen med deres forældre. Det kan være meget sjovt at sætte tid af til et improviseret spil eller en impulsiv tur til parken. At være sammen om noget, som du og dine børn vil huske med glæde. Det er godt at have en rutine, men det er ikke verdens ende, hvis det afbrydes fra tid til anden for spontan sjov og spil. For travle familier kan det være nyttigt at planlægge et par timer nu og da til en doven eftermiddag sammen.

Brug kvalitetstid sammen med din partner

Det kan være svært at finde tid til dig og din partner, når I har børn, men det er vigtigt at lave tid til hinanden. Trods alt, så lærer børn om forhold fra deres forældre og det sammenhold som de har. Sørg for, at I ofte kommunikerer med dem om ting i hverdagen og bare ting, I nyder at snakke om. Prøv at organisere tid, I kan tilbringe med hinanden, om det går ud til et måltid, eller bare slappe af foran tv’et sammen.

Author

Write A Comment